HP Sprocket Zink (Zero ink) mobiele printer

Na een toch wel net iets te lange zoektocht dan uiteindelijk toch een zink printer gevonden. Ik had eerder al een LG Pocket Photo van het type PD239 gekocht dus ik wist waar ik me aan kon verwachten. Die had ik via amazon.de besteld en daarvan weet ik nog dat die uiteindelijk rechtstreeks via een chinese verdeler tot bij mij kwam. Dat was ook niet de bedoeling, dus opletten als je via amazon koopt.

 

De enige vereisten waren dat het een zink printer moest zijn. Eerst dacht ik van het merk Kodak een goede optie gevonden te hebben. Daarvan kun je modellen met en zonder camera krijgen. De eerste die ik mee naar huis nam was een model met camera en met zink papier. Alleen bleek daar geen enkele vorm van connectie met smartphone voor te bestaan. Dus terug gebracht en opnieuw naar huis met een Kodak printer met camera met connectie voor printen vanaf smartphone. Alleen bleek dit keer dat het ding cassettes nodig had ipv het zink papier wat ik wou. Dus weer terug en ik dacht eerst nog een gewone printer van Kodak te kunnen kopen maar ook die gebruikte de cassettes. Dan dus maar de HP Sprocket mee naar huis genomen.

Ik had ondertussen al het papier van kodak gekocht maar dat kan niet veel kwaad. Daarbij is het vooral belangrijk de juiste blauwe initialisatie sheet te laden. Dus die van het HP Sprocket print papier en je bent vertrokken. Er zit bij de printer een pakje van 10 vellen papier dus je kunt die sheet gebruiken. Vergeet dan wel niet die van het kodak papier telkens weg te nemen bij het laden van ander papier.

De app werkt zoals je in de video kunt zien vrij goed en intuïtief. Zeer positief is dat mijn telefoon moest heropstarten tussen het printen van een paar afbeeldingen door (om andere redenen) en de print queue toch maar mooi bleef staan.

Als je veel in 1x wilt printen loopt het ding wel warm aan en na een 5 tal prints zal de app ook melding geven dat de printer eerst moet afkoelen.

Bij elke print die je maakt zie je dat de app ook instellingen in de print mee gaat opslaan. Ik denk locatiegegevens en volgens mij kun je daar ook zelf een boodschap in kwijt. Bij het opstarten van de app is er dan ook een mogelijkheid een print te scannen om die data weer te geven. Dat laatste is me wel nog niet gelukt. Dat moet ik dus nog eens opnieuw proberen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait