Mijn eerste straatfoto’s, gemaakt in 2001

Wat volgt zijn mijn allereerste straatfoto’s. Deze zijn gemaakt in 2001 in het eerste jaar van mijn opleiding fotografie aan de hogeschool in Gent. De meeste foto’s zijn dus ook gemaakt in Gent.

Dit was een van de vele opdrachten in deze opleiding en zoals bij zo goed als elke opdracht waren we verplicht te werken met Kodak T-Max 400 film en een 50mm prime lens. Voor Nikon (wat ik gebruikte, de F80, zie ook materiaal met een verhaal video) was dit voor de meesten de 50mm f1.8. Een betaalbare, scherpe en lichtsterke prime lens. Via de uitleendienst konden we ook andere lenzen lenen maar dat werd tijdens het eerste jaar hoogst uitzonderlijk toegelaten afhankelijk van de opdracht waar je aan werkte.

Iedereen moest met Kodak T-Max 400 werken, afhankelijk van de opdracht mochten we die wel pushen naar hogere ISO waarden. De ontwikkeling van die film was vrij eenvoudig, kwestie van de film in het donker op je spoel te krijgen en vervolgens de tijden, producten en manier van agiteren die iedereen gebruikte mooi volgen.

Wat volgt zijn trouwens allemaal scans gemaakt met een flatbed scanner van de afdrukken die we in de klas maakten. We deden ons best foto’s stofvrij af te drukken maar het kan dus zeker zijn dat je hier en daar een vuiltje ziet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait