Eclipse-plugin van AMD meet prestaties van Java-applicaties (NL)

AMD heeft de Ecplipse-plugin Codesleuth onder een opensource-licentie beschikbaar gemaakt. De tool kan gegevens direct uit een processor lezen, zodat Java-ontwikkelaars hun code kunnen optimaliseren op cpu-gebruik.

Eclipse-logoAMD heeft op Eclipsecon, een conferentie voor Eclipse-gebruikers, aangekondigd dat Codesleuth als opensourceprogramma beschikbaar wordt gemaakt. Met deze Eclipse-plugin kunnen ontwikkelaars inzicht krijgen in de performance van hun Java-code: Codesleuth ontsluit de data die Codeanalyst Performance Analyzer uit processors leest. Met behulp van de analysedata kan de Java-code aangepast worden om optimale prestaties te leveren.

De plugin moet ontwikkelaars tijd besparen door het zoeken naar performace-problemen te versnellen. Door gebruik te maken van de in processors ingebouwde performance counters kan de Codeanalyst-software analyseren hoe de cpu op de aangeboden code reageert. Vertragingen in de verwerking worden door Codesleuth naar de Java-code herleid, zodat eventuele fouten door de programmeur hersteld kunnen worden. Aangezien de Codesleuth-software afhankelijk is van Codeanalyst, werkt de plugin alleen met data afkomstig van Barcelona-processors. Sourceforge heeft de code onder de Eclipse Public License in Subversion gezet.

bron: http://core.tweakers.net/nieuws/52475/eclipse-plugin-van-amd-meet-prestaties-van-java-applicaties.html

codesleuth project: http://developer.amd.com/codesleuth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait