Intel® PRO/Wireless 2200BG Network Connection Troubleshooting

[TODO: translation needed here]

Ik heb eigenlijk nog nooit een deftige verbinding kunnen maken met de intel 2200BG wireless netwerkkaart van mijn dell inspiron 1500. En ik ben het beu dus ik ga es zien wat ik er eigenlijk aan kan doen. Als ik er echt niets aan kan doen dan klaag ik intel aan voor het produceren van een slechte netwerkkaart, ze mogen me een nieuwe laptop opsturen 😀

Ik heb al veel tips gelezen en het staat iig vast dat ik niet de enige ben. Ik zal maar beginnen met mijn probleem te omschrijven.

Als ik de laptop net opstart kan ik gewoonlijk wel verbinden met m’n draadloos netwerk. Maar na verloop van tijd verlies ik dan die verbinding en als ik dan terug ga zien naar de beschikbare netwerken krijg ik gewoonlijk de melding dat er geen netwerken binnen bereik zijn. Ook al zit ik naast mijn AP en ontvangt m’n desktop in de kamer er naast met een belkin kaart meerdere netwerken waaronder dat van mij.

Ik had een USR 8054 router maar omdat die zijn voeding het begeven heeft heb ik nu een linksys WRT54GC. En de problemen blijven bestaan dus aan de router ligt het niet.

Zonder beveiliging op het netwerk gaat het wel al beter. Zo heb ik het een tijdje gehad en dan filterde ik op mac adres. Probleem is dat je bezoek dan altijd eerst moet registreren wat omslachtig is. Ik denk ook dat het signaal in de ether dan totaal niet geencrypteerd is dus gemakkelijk door eender wie uit te lezen.

Andere tips die ik kreeg:

 • * Recentste drivers van intel installeren en na installatie verifieren dat deze effectief up to date zijn. Zoniet manueel opnieuw installeren. De installer werkte bij mij goed en ik heb nu versie 9.0.4.37 van intel zelf, niet van bij dell.
 • * Bluetooth uitschakelen, dit lijkt bij mij niet veel invloed te hebben op de netwerkkaart.
 • * Connectie met b netwerk zou beter zijn dan g (maar dan hadden ze deze adapter 2200B moeten noemen ipv 2200BG). Dit is tot nu toe de enige tip waar ik echt iets mee ben.
 • * WPA2 zou problemen geven, dus WPA gebruiken. Ik heb nog altijd WPA2 geactiveerd.
 • * Energieverbruik op maximum om zo een beter signaal te hebben, ten koste van de batterijduur
 • edit:

  Momenteel test ik met de router op gemengd b/g en de intel 2200bg op enkel b. Dit lijkt goed te gaan. Al heb ik nu natuurlijk wel een tragere verbinding. Voor Internet heb ik daar gn last van. Voor transacties op mijn lokaal netwerk waarbij ik wel de maximale rate kan benutten merk ik dat uiteraard wel. Als dit de enige manier is om met m’n laptop deftig te netwerken ga ik toch nog van me laten horen bij intel.

  edit2:

  Bovenstaande gaf beterschap maar durfde nog fout te gaan. Dus nu heb ik maar een linksys (heb momenteel ook een linksys router) usb adapter gekocht. Weg met de problemen.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Please reload

  Please Wait